Magazijninrichting

Een slim ingericht magazijn zorgt voor hogere productiviteit in elk logistiek proces. Dat begint bij efficiënt ruimtegebruik. Hoe zorgen we voor maximale opslagcapaciteit, zonder dat dit ten koste gaat van veiligheid en gebruiksvriendelijkheid? Ook uw toekomstperspectieven zijn belangrijk, want ook uw magazijn moet ruimte bieden aan uw ambities.

De voordelen van een slimme magazijninrichting

Elk magazijn heeft zo zijn eigen uitdagingen. Hoe dynamischer uw bedrijf, hoe dynamischer de workflow. Een slimme indeling van uw magazijn draagt bij aan het terugbrengen van arbeidskosten, huur, energie- en onderhoudskosten. Uw mensen hoeven minder meters af te leggen en niet onnodig lang te zoeken of artikelen te verplaatsen om ergens bij te kunnen. Uw magazijn zorgvuldig inrichten, zorgt daarnaast voor meer veiligheid, ergonomie en een prettig werkklimaat, wat de medewerkerstevredenheid en -productiviteit ten goede komt.

Efficiënt ruimtegebruik

Een magazijninrichting gaat verder dan stellingen plaatsen, want er komt een hoop bij kijken. Opslagruimte kost geld, dus wilt u zoveel mogelijk goederen opslaan in een zo klein mogelijke ruimte, maar niet ten koste van de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie van uw magazijn. Zo is het belangrijk dat u snel bij goederen kunt voor verwerking of vervoer, maar ook dat de inslag van nieuwe artikelen snel en zorgvuldig kan worden uitgevoerd. Veiligheid is ook een belangrijk aandachtspunt, zowel van uw medewerkers als uw goederen. Een te krap ingericht magazijn is vragen om ongelukken of beschadigingen.

Meerdere disciplines samenbrengen

Een magazijn is het moederschip van uw logistieke operatie. Het inrichten van een magazijn is dan ook een multidisciplinaire aangelegenheid. Afdelingen als verkoop, inkoop, ICT, en facilitair beheer hebben ermee te maken. Bijvoorbeeld om te zorgen dat de fysieke inrichting goed aansluit op uw Warehouse Management System en uw logistieke processen. Wij werken dan ook het liefst samen met experts van alle betrokken afdelingen, zodat we een goed beeld krijgen van de verschillende wensen, eisen en behoeften.

Hoogwaardige magazijninrichtingsproducten

Heeft u zelf al een ontwerp, of zoekt u naar een enkele archiefkast of stellingkast? Dan verzorgen we graag de bezorging en montage voor u. In ons assortiment vindt u archiefstellingen, legbordstellingen, kledingrekken, halfzware stellingen, palletstellingen en draagarmstellingen van hoge kwaliteit. U bent uiteraard ook van harte welkom in onze grote showroom in Eindhoven, waar u onze magazijninrichtingsproducten in het echt kunt bekijken. Bent u op zoek naar iets bijzonders? Neemt u dan gerust contact met ons op.