Uitvaartcentrum Someren Asten

Afscheid nemen van een overleden dierbare is een moeilijke en emotionele gebeurtenis. Om te zorgen voor de juiste setting, vroeg Frank Meeuws, eigenaar van Meeuws Verspeek Uitvaartverzorging, IME Kantoor & Magazijninrichting om te helpen bij de inrichting van zijn nieuwe uitvaartcentrum in Someren.

De uitdaging

Iedere uitvaart is anders. Van grote gezelschappen tot intieme samenkomsten. De uitdaging is om te komen tot een flexibele inrichting. Of er nu 20 of 300 mensen komen: de ruimte moet voor iedereen comfortabel en rustgevend aanvoelen. Zo wil je niet dat een kleine groep zich verloren voelt in de grote ruimte, of dat hij met een grote groep vol en rommelig oogt.

De aanpak

De inrichting van Uitvaartcentrum Someren Asten is ontworpen door architect Maarten van Vroonhoven. Hij liet zich inspireren door de nabijgelegen Strabrechtse heide, met haar groene, blauwe en paarse tinten. Rustgevende, frisse kleuren die niet te somber, maar ook zeker niet te uitbundig zijn. Op basis van de wensen van het uitvaartcentrum en de stijlkeuzes van de architect, deden wij een voorstel voor modulair inzetbare meubels.

De oplossing

Ons inrichtingsplan ging uit van een functionele opstelling die in een handomdraai aan te passen is. Extra belangrijk in een uitvaartcentrum waar vaak meerdere uitvaarten per dag plaatsvinden. Met makkelijk verplaatsbare banken, statafels, bijzettafeltjes en poefs, zorgden we in de ontvangstruimte voor een flexibele inrichting in de kleurstelling van de architect. In de aula (uitvaartzaal) lieten we de paarse en groene tinten terugkomen in de banken voor de naaste familie en vrienden. Voor de overige stoelen kozen we voor een gulden middenweg tussen comfortabel en makkelijk stapelbaar. Op last van de brandweer moesten deze stoelen gekoppeld worden, dus ook dat namen we mee in de keuze. Ook onze expertise in magazijninrichting kwam hier van pas. We verzorgden ook de stevige stellages voor de kisten in het uitvaartcentrum.