Ergonomische bureaustoelen

Ergonomie is de wetenschap die kijkt naar de interactie tussen de mens en zijn omgeving, zoals een werkplek. Ieder mens is anders. Vandaar dat ergonomische producten, zoals een ergonomische bureaustoel, zo goed mogelijk ingesteld kunnen worden op het individu.

Ga direct naar ons assortiment Ergonomische bureaustoelen

Het belang van ergonomie

Ergonomie is eigenlijk essentieel voor elke kantoorinrichting. Hoe beter een werkplek op iemand ingesteld is, hoe minder gezondheidsklachten iemand heeft en hoe beter de concentratie en prestatie. Mensen met een kantoorbaan zitten gemiddeld meer dan 10 uur per dag, waarvan een groot deel op hun bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel speelt daarmee een centrale rol in het werkcomfort van u en uw medewerkers.

Wat maakt een bureaustoel ergonomisch?

We gaven het al aan: ergonomie kijkt hoe een omgeving zo goed mogelijk kan worden aangepast op de mensen die hem gebruiken. Een ergonomische bureaustoel wordt gekenmerkt door de vele aanpassingsmogelijkheden. Daar is een Europese norm voor ontwikkeld, de NEN-EN 1335. NEN Nederland heeft hier een praktische richtlijn voor gemaakt, de NPR 1813. Hierin staat precies welke afstelmogelijkheden een ergonomische bureaustoel precies moet hebben.

Meer dan de bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is essentieel voor een goede zithouding, maar met alleen de juiste bureaustoel komt de gemiddelde Nederlander er niet. Onderzoek toont aan dat 80 tot 90% van de mensen verkeerd zit. Daarom is het minstens zo belangrijk om uzelf of uw mensen goed te trainen in het goed instellen van een ergonomische bureaustoel. Wij helpen u hier graag bij!