Bureaustoelen

De gemiddelde Nederlander met een kantoorbaan zit bijna 10 uur per dag. Een groot deel daarvan brengt hij of zij door in een bureaustoel. Dan kun je maar beter zorgen dat die bureaustoel uitstekend zit, want een verkeerde zithouding leidt al gauw tot lichamelijke klachten. Wat zijn zoal de opties en waar moet u op letten bij het uitkiezen van een goede bureaustoel? Bij het kiezen van een bureaustoel is er een aantal zaken om rekening mee te houden. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje.

Ga direct naar ons assortiment Bureaustoelen

De gebruiksintensiteit van de bureaustoel

Hoeveel uur per dag wilt u de bureaustoel gebruiken? Een stoel waar maar een uur of 3 per dag af en toe iemand op zit vraagt om andere eigenschappen dan bijvoorbeeld een bureaustoel die 24 uur lang in ploegendiensten gebruikt wordt. Bijvoorbeeld als het gaat om de ventilatie-eigenschappen van de stof en voering. Wij adviseren u hier graag over.

De lichaamsbouw van de gebruikers

Een bureaustoel uitkiezen voor een handjevol medewerkers is een stuk makkelijker dan één model stoel vinden waar meer dan 100 medewerkers comfortabel op kunnen zitten. De meeste standaardstoelen zijn goed in te stellen voor mensen tussen de 1.55 meter en 1.80 meter lang, tot maximaal 120 kilo. Werken er bij u mensen die buiten deze standaardgroep vallen? Dan zijn speciale stoelen voor lange mensen, kleine mensen of zware mensen een goede optie. WIj helpen u graag bij het zoeken van een speciale stoel die goed bij de andere stoelen in uw kantoor past.

De duurzaamheid van de bureaustoel

Hoe lang wilt u dat de bureaustoel meegaat? De gemiddelde bureaustoel gaat ongeveer 5 jaar mee. Maar vanuit duurzaamheidsoogpunt kunt u zeker investeren in een robuuster exemplaar. Voor een tijdelijk kantoor of een start-up zijn simpelere bureaustoelen weer een slimme keus. Natuurlijk kunt u in dat laatste geval ook kiezen voor opgeknapte tweedehands stoelen. En nog veel duurzamere keus!

De uitstraling van de bureaustoel

Bureaustoelen hebben de reputatie dat ze er niet zo fraai uitzien, maar dat is allang verleden tijd. Voor de uitstraling van een bureaustoel kunt u grofweg kiezen uit 3 stijlen: standaard, luxe en design. Standaard zijn degelijke stoelen zonder poespas, vaak in simpele kleuren en materialen als stof en kunstleer. Luxe stoelen zijn qua model vaak vrij standaard, maar met een hoogwaardige afwerking. BIjvoorbeeld bekleding van echt leer. Designstoelen zijn echte eyecatchers met zowel een bijzonder model als een fraaie afwerking. Zoekt u een bijzondere bureaustoel? Bekijk onze luxe (design)bureaustoelen!

De normering van de bureaustoel

NPR 1813 is de Nederlandse Praktijkrichtlijn voor kantoormeubilair en ergonomische accessoires. Steeds meer bedrijven kiezen voor bureaustoelen die aan deze norm voldoen. Daarmee kiest u namelijk voor de zekerheid dat een bureaustoel ergonomisch verantwoord is voor een groot deel van uw medewerkers. Wij hebben een uitgebreid assortiment ergonomische bureaustoelen die aan de NPR 1813 norm voldoen. Ontdek waaraan een NPR 1813-bureaustoel voldoet.

De ondergrond van de bureaustoel

Een belangrijk detail dat veel mensen vergeten is de ondergrond van de bureaustoel. En hoogpolig tapijt vraagt om andere wielen dan een houten vloer. De meeste bureaustoelen zijn verkrijgbaar met harde of zachte wielen. Zo voorkomt u beschadigingen aan uw vloer.