Direct advies nodig? Bel 040 – 251 45 20

Vepa Hemp Fine

Oorspronkelijke prijs was: €586,00.Huidige prijs is: €439,00. excl. BTW

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over de Vepa Hemp Fine?
Neem dan direct contact op
via 040 – 251 45 20
of stuur een mail via info@i-m-e.nl

Omschrijving

Met de Hemp Fine lanceerde Vepa als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal. De materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was!
Onze ambitie om in de toekomst alleen nog maar duurzame circulaire meubels te maken is al meerdere malen uitgesproken en een 100% biologische stoel past hier perfect bij. Met het mooie, natuurlijke materiaal hennep en de biohars bleek dit mogelijk. Met de Hemp Fine als resultaat.

De reststroom van vezels uit de hennepverwerking wordt verwerkt als grondstof om de zitkuip van de stoel mee te maken. Het voordeel van hennep is dat het groeit zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, nauwelijks water nodig heeft en het in Nederland wordt verbouwd. Daarnaast is hennep supersterk én neemt het CO2 op. Hierdoor heeft de productie van de stoel een negatieve CO2-voetafdruk. Er wordt dus meer CO2 opgenomen dan uitgestoten.

Na de oogst worden in de fabriek de vezels uit de hennep gehaald, gehekeld en gekamd. Het resultaat is een dikke, natuurbruine mat, die het basismateriaal vormt voor de stoel. Om de mat in de vorm van de stoel te kunnen persen is het bindmiddel ingezet dat door Plantics is ontwikkeld.
Wat deze stoel echt uniek maakt, is dat we hem kunnen shredderen en er weer opnieuw een stoel van maken zonder toevoeging van chemicaliën of andere stoffen.

De onderdelen van de stoel zijn zo ontworpen dat ze na gebruik eenvoudig van elkaar gescheiden en verwerkt kunnen worden. Hoewel de kuipen in de natuur volledig afbreekbaar zijn, breken we ze liever niet af. Dat is zonde en onnodig. De kuip wordt vermalen en daarna opnieuw geperst. Met dezelfde kwaliteit en eindeloos opnieuw. Wij zijn het enige bedrijf ter wereld waarbij dit mogelijk is zonder dat er nieuwe grondstoffen worden toegevoegd.
De nieuwe Hemp-collectie is niet alleen geschikt voor op kantoor, maar ook voor thuis. Kantoren worden steeds huiselijker ingericht. De meubels die op kantoor staan passen daarom ook goed in je eigen woonkamer. Dit geldt ook voor de Hemp-collectie. We hebben niet alleen gelet op duurzaamheid en of het praktisch is, maar ook op design, comfort en betaalbaarheid.

AANBIEDING:
Code: Vepa Hemp-FI 22
– zitschaal hennepvezel en plantaardige hars
– 4 poots onderstel metaal met armlegger
– zitkussen in stofgroep 30
– totale rughoogte 81cm, breed 56cm, armleuning hoog 66cm

Merk:Vepa