Vericon

Vericon adviseert en ontwerpt constructieve ontwerpen voor woningbouw, gestapelde woningbouw en utiliteitsbouw.
Ook civieltechnische constructies en bouwtechnische engineering worden geboden.

De uitdaging

Vericon is gevestigd in Veldhoven en Druten.
Hoofdkantoor zit in Veldhoven op De Plank 110, voor uitbreiding werd de rechtervleugel bij het bedrijf getrokken zodat men van 70 naar 110 werkplekken kon groeien. Hiervoor werd een koppeling gerealiseerd om van de ene naar de andere vleugel te kunnen. Directeur Dhr. Hoonhout benaderde ons met de vraag hoe we locatie Veldhoven om zouden kunnen zetten van 70 werkplekken naar 110 zit/sta werkplekken, allemaal werkplekken van 100x200cm om de 2-3 monitorschermen van de engineers te kunnen plaatsen, dit met zo weinig mogelijk verlies aan werkuren.

De aanpak

Samen met Dhr. Hoonhout heeft IME gezocht naar een fabrikant die kon voldoen aan de gestelde eisen: zit/sta bureau met een blad van 200x100cm, volledige garantie, hoogwaardige kwaliteit en een levering voor de zomervakantie, dus een levertijd van 6-7 weken.
Hierdoor kwamen we terecht bij de Duitse kantoormeubelen fabrikant Palmberg waar IME al meer dan 20 jaar dealer van is.

De oplossing

De keuze viel op 50 duo werkplekken met CPU houder en een persoonlijke lade, dit voor de engineers. Verder nog een tiental diverse bureaus voor administratie/hr/directie etc. met enkele vergadertafels.
Op vrijdag 15 Juli 2022 is IME begonnen met monteren, in de morgen om 08.00 uur was de eerste oplegger van Palmberg op locatie, de 2e om 10.00 uur, 3e om 12.00 uur en de laatste om 14.00 uur. De eerste 50 werkplekken zijn geplaatst in de nieuwe vleugel zodat de bestaande computers overgezet konden worden door de ICT afdeling van Vericon, toen deze verhuisd waren kon IME de oude bureaus demonteren af afvoeren, zaterdags zijn de andere 50 geplaatst zodat iedereen kon werken.
In de maandag en dinsdag heeft IME nog wat werkplekken/vergaderruimtes ingericht en was het hele pand operationeel.
Zo is de hele transformatie eigenlijk verlopen zonder noemenswaardige verlies van werkuren wat ook een belangrijk punt was.