Technische Universiteit Eindhoven

De Technische Universiteit van Eindhoven is al een aantal jaar bezig met een grootscheepse renovatie van de campus. Een van de gebouwen die onder handen wordt genomen, is W-hoog, nu beter bekend als Gemini, waar de faculteiten Werktuigbouwkunde en Biomedische Technologie gevestigd zijn.

De uitdaging

De TU/e staat voor een fikse uitdaging: het grondig moderniseren van de campus, zodat het een aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor studenten, onderzoekers en het bedrijfsleven is en blijft. Door financieringsuitdagingen is de grote verbouwing van de Gemini-gebouwen uitgesteld tot 2021. Dus zocht de TU/e in 2014 naar een duurzame tussenoplossing. Ze schreven een onderhandse aanbesteding uit om de ontvangstruimten en kantine een opfrisbeurt geven met een nieuwe inrichting.

De aanpak

Pami, een van de grootste meubelfabrikanten van België, zocht in hun netwerk van gespecialiseerde leveranciers naar een partij die deze aanbesteding met hen wilde invullen. Samen met hen kwamen we tot een voorstel. Enerzijds voor een speelse, kleurrijke inrichting met de kwaliteitsmeubels van Pami, anderzijds voor een aanpak waarbij service en nazorg door ons als lokale partij de belangrijkste speerpunten waren.

De oplossing

In de ontvangstruimten plaatsten we speelse modulaire banken in rood, oranje en paars. Deze felle kleuren passen uitstekend bij de kleuren van het gebouw, bijvoorbeeld de rode radiatoren, raamkozijnen en trappen. Deze rode tint trokken we door in de kantine, bijvoorbeeld met een aantal lange rode tafels op wielen. Opvallend, maar ook praktisch. Witte en lichtgrijze tafels en stoelen zorgen hier voor een mooie balans en gevoel van ruimtelijkheid. Om de ruimte optimaal te benutten, maakte IME een aantal banken op maat. Ook de pantry en de keuken in de kantine zijn maatwerk van onze hand.