Summa College Eindhoven

Het onderwijs in Nederland is de afgelopen jaren steeds verder gemoderniseerd. Weg met de ouderwetse klaslokalen! Dat geldt zeker voor het mbo, waar het praktijkgerichte onderwijs vraagt om een inspirerende en flexibele leeromgeving.

De uitdaging

Het schoolgebouw aan de Willem de Rijkelaan in Eindhoven van het Summa College was een paar jaar terug toe aan een grootse renovatie en uitbreiding. Het resultaat is een fantastisch pand met veel glas, een open structuur en een industriele uitstraling. Ze zochten naar een partij die niet alleen de lokalen, maar ook de kantine, praktijkruimten, personeelsruimten, vergaderzalen, bibliotheek en nog veel meer van een passende inrichting konden voorzien.

De aanpak

Samen met VEPA / Pami wonnen wij de aanbesteding. Op basis van de filosofie van de architect, Diederendirrix en de kwaliteitsproducten van VEPA/Pami kwamen wij tot een inrichting die inspireert en enthousiasmeert, maar ook prima tegen een stootje kan. Dat is bij een doelgroep als mbo-scholieren zeker geen overbodige luxe. Om kosten te besparen en duurzaamheid te promoten, hergebruikten we een groot deel van het oude meubilair.

De oplossing

Kleur, kleur en nog eens kleur. Dat was de perfecte tegenhanger voor de ietwat kille, industriële uitstraling van het vernieuwde pand. Van felgele stoelen tot knalgroene banken: de inrichting is opvallend en gedurfd. We voerden de wanden van de praktijkruimten aan de buitenkant uit in spectaculaire kleuren en materialen: inspirerend en speels. De binnenkant lieten we expres relatief eenvoudig, om te zorgen voor een rustige leeromgeving. Naast het meubilair en het interieurwerk voor de wanden, verzorgden we ook details als de personeelskluisjes en de fietsenstalling.