Scandinavian Tobacco Group

Scandinavian Tobacco Group is al meer dan 250 jaar wereldleider in het maken van sigaren en pijptabak. Hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken en wereldwijd ongeveer 10.000 werknemers en heeft in meer dan 100 landen verkooppunten. IME levert al 14 jaar alle kantoormeubelen op locatie Eersel en alweer 9 jaar ook locatie Lummen België.

De uitdaging

Door interne veranderingen werd de productie op locatie Eersel verhuisd naar Lummen Belgie en kantoor ging naar een nieuw kantoor in Waalre.
Hiervoor waren ongeveer nodig 150 zit/sta werkplekken met stoelen, kasten, vergaderruimtes en kantine.

De aanpak

Samen met afdeling inkoop en binnenhuisarchitecte zijn we in onze showroom aan tafel gegaan en een concept opgesteld wat voldeed aan alle wensen en eisen.
De binnenhuisarchitecte heeft dit concept gefinetuned in maten en diverse kleurstellingen voor de verschillende afdelingen.

De oplossing

Totaal zijn het 75 duo zit/sta bureaus geworden met akoestische tussenwand in de maat 160x80cm., verder nog 25 losse bureaus, 25 vergadertafels, 50 schuifdeurkasten, 150 netweave bureaustoelen en 175 vergaderstoelen. Alle frames zijn bij IME voorgemonteerd, ook de besturing en bedieningspaneel zijn bij IME al op de bladen gemonteerd. Op Maandag 31-10 en dinsdag 1-11 heeft IME de frames en bladen geleverd, lift in en daarna de bladen monteren met akoestische wanden.
De vergaderstoelen kwamen woensdag 2-11 rechtstreeks van Savir Denemarken, de bureaustoelen werden op donderdag 3-11 door Viasit Duitsland geleverd, kasten en vergadertafels kwamen op vrijdag 4-11 binnen van Palmberg Duitsland. De maandag en dinsdag heeft IME nog wat kleinigheden afgewerkt, kasten gesteld en opgehangen.
Woensdag was alles klaar en kon het project naar beide partijen in volle tevredenheid worden opgeleverd.