Makita Eindhoven

Al sinds 1997 levert IME Kantoor- en Magazijninrichting de stellingen voor het magazijn van gereedschapsfabrikant Makita. Een magazijn dat door het succes van het bedrijf steeds verder uitgebreid wordt.

De uitdaging

Als één ding belangrijk is bij magazijninrichting, dan is het wel vooruitkijken. Een magazijn moet ruimte bieden aan toekomstambities. Dat begrijpt Makita als geen ander. Zij zochten naar een stellingsysteem dat eenvoudig uit te breiden is, zodat ze snel kunnen inspelen op veranderende behoeften.

De aanpak

Elk plan voor een magazijninrichting begint met een analyse van het logistieke proces. Op basis hiervan adviseerden we Makita meer dan 20 jaar geleden over een productlijn van stellingen die snel en eenvoudig uit te breiden zijn. Een productlijn waarvan we het volste vertrouwen hadden dat die nog vele jaren zou blijven bestaan. Terecht!

De oplossing

De producten van Interrek, waar IME al vele jaren mee samenwerkt, sloten − of beter gezegd: sluiten − perfect aan op de wensen van Makita. We richtten het magazijn zo in dat er ruimte was voor groei. Dankzij een slim kliksysteem kan Makita de nieuwe stellingen bovendien zelf monteren, wat kosten bespaart. In de afgelopen decennia hebben we het magazijn beetje bij beetje verder uitgebreid tot de imposante opslagplaats die het nu is.