Green Specialties

Achter de naam Green Specialties zit Groentekwekerij A. v.d. Einden B.V dat voor de teelt van de groenten zorgt en ook eigenaar is van het verwerkingsbedrijf. Dit bedrijf is een echt Brabants familiebedrijf. De gronden waarop ze telen zijn van generatie op generatie doorgegeven en de deskundigheid zeker ook. Het centrum van de activiteiten van Green Specialties ligt in Lierop, maar het bedrijf bezit ook gronden in het uiterste Noorden van Limburg. Zo weet het de risico’s te spreiden.
In een ruime straal rond Lierop heeft Green Specialties de beste percelen geselecteerd. Op dit moment verbouwen ze zo groenten op meer dan 150 hectare.
Om het hele jaar door aanvoer te garanderen, onderhouden ze contacten met groentetelers in andere Europese landen die volgens dezelfde kwaliteits- en duurzaamheidsnormen telen. Dit stelt ze in staat om consumenten het hele jaar door een product te leveren dat identiek is in vorm, smaak en kleur.
Green Specialties teelt groenten in volle grond. Daarbij gaat het om bladgroenten als spinazie, rucola en het complete scala aan babyleaf-varianten. Daarnaast teelt Green Specialties ook wortels.
U vindt de heerlijk verse groenten van Green Specialties in Nederland onder meer bij:
-Sligro
-Marqt
-Spar
-Betere groothandel en toeleveranciers
-Diverse restaurants in de omgeving

De uitdaging

In medio maart 2023 werden we benaderd door Mevrouw van den Einden of we geïnteresseerd waren om het nieuwe bedrijfspand wat in de afbouwfase zat te Lierop in te richten.
Natuurlijk waren we dat en hebben haar toen uitgenodigd om een bezoek aan onze showroom te brengen zodat we een beetje konden laten zien wat we aan collectie konden leveren, niet alleen de modellen maar ook de kleuren.

De Oplossing

Zo gezegd zo gedaan, in einde maart heeft ze onze showroom bezocht, werkplekken bekeken en beoordeeld wat resulteerde in allemaal zit/sta bureaus, ook de vergadertafels en stoelen werden bekeken evenals de kantine.
IME heeft hiervoor een voorstel uitgewerkt wat aardig overeenkwam met de wensen en ideeën van Mevr. vd Einden. We hebben nog wat proefstoelen voor kantine en vergaderruimtes naar Lierop gebracht zodat men rustig erover kon beslissen.
In mei werd de eerste fase, de bureaus bestelt en geleverd in juli. De laatste fase betrof de kantine in oktober, dit heeft ongeveer doorgelopen tot de laatste levering in november.
Al met al een heel mooi project waar in goed overleg de plussen en minnen van de producten tegen elkaar zijn afgewogen en hiermede de juiste keuzes passende bij het bedrijf zijn genomen.