Fokker Landing Gear

IME Kantoor- en Magazijninrichting en Fokker Landing Gear werken al vele jaren samen. Toen Fokker besloot om zijn kantoor in Helmond een make-over te geven, was IME dan ook de aangewezen partij om de inrichting te verzorgen.

De uitdaging

Fokker Landing Gear is onderdeel van GNK Aerospace, wereldmarktleider op het gebied van innovatie, ontwikkeling en fabricage van vliegtuigen. Een goede dosis Brabantse nuchterheid maakt dat ze bij Fokker zochten naar een degelijke en duurzame kantoorinrichting. Geen onnodige poespas, maar plekken waar medewerkers zich prettig voelen en hun werk goed kunnen doen. De inrichting moest snel en efficiënt gerealiseerd worden. Als het even kon voor een aantrekkelijke prijs.

De aanpak

Ontwerpbureau B-TOO kwam met een interieurontwerp dat naadloos aansluit op de wensen van de medewerkers van Fokker. Het vele glas in het pand zorgt voor een fraaie lichtinval en een ruimtelijk gevoel dat interactie bevordert. Voor de 40 werkplekken en enkele vergaderruimten selecteerde IME Kantoor- en Magazijninrichting meubels die deze kwaliteiten versterken. De uitdaging van veel glas is een goede akoestiek, dus werkten we samen met de architect een voorstel uit voor de plaatsing van akoestische wanden.

De oplossing

Fris, degelijk, functioneel en strak. Dat waren onze belangrijkste uitgangspunten. We kozen voor een mix van nieuwe en refurbished meubelen om tot de perfecte oplossing binnen het onderwerp en het budget te komen. Solide, witte hoekbureaus bieden volop ruimte aan de grote beeldschermen en tekentablets waar veel van de Fokkermedewerkers dagelijks mee werken. Akoestische panelen en wanden maken dat de zij − ondanks het vele glas en de grote ruimten − toch rustig kunnen werken. Natuurlijk bleven we bij Fokker ook na oplevering nauw betrokken voor aanvullende verzoeken en service.