Berkvens Deursystemen

Berkvens, specialist op het gebied van mooie, functionele en duurzame binnendeuren en toebehoren, is al meer dan 15 jaar klant bij IME Kantoor- en Magazijninrichting. Wat begon met een kantoorinrichting, is uitgegroeid tot een mooie partnership, waarbij we niet alleen de kantoren blijven vernieuwen, maar ook het high-tech magazijn voor onze rekening nemen.

De uitdaging

Berkvens produceert elke dag meer dan 1.000 deuren. Om over de duizenden deurkozijnen, deurklinken en andere binnendeurtoebehoren nog maar te zwijgen. De producten van het Brabantse familiebedrijf zijn niet alleen mooi en functioneel, maar ook tijdloos. Zo’n uitstraling zochten ze ook voor de inrichting van hun kantoor in Someren. Niet alleen de 70 werkplekken, maar ook de kantine moesten onder handen worden genomen, zodat hij ruimte zou bieden aan de vele sociale gelegenheden die het bedrijf organiseert voor zijn 500+ medewerkers. Tot slot zochten ze een magazijninrichting die aansluit op de logistieke uitdagingen die een massaproductie met high-tech robotarmen met zich meebrengt.

De aanpak

Voor de grote renovatie in 2006 kwam IME met een voorstel voor een kantoorinrichting die nog vele jaren mee zou kunnen gaan. Een inrichting die bovendien het fraaie, ruim opgezette pand eer aan zou doen. De grote ruimtes vroegen om meubilair dat een statement kan maken. Later volgde een renovatie van de bedrijfskantine. Berkvens kwam in de showroom kijken en selecteerde op basis van ons advies mooi en duurzaam meubilair. Voor het magazijn namen we het productieproces van Berkvens onder de loep om te komen tot een advies dat aansluit bij het hoge tempo en de geavanceerde technieken.

De oplossing

We zeiden het al: Berkvens snapt wat tijdloze stijl is. Dat blijkt zonder meer uit hun kantoorinrichting. Als we nu zonder voorkennis naar de foto’s zouden kijken, zouden we zo geloven dat dit kantoor pas een jaar geleden is ingericht. De ruime opzet, moderne kleuraccenten en hoogwaardige meubels passen bij de internationale allure van het bedrijf. Deze lijn trokken we door bij de inrichting van de kantine, waar we de zakelijke stijl combineerden met een gevoel van thuiskomen, zodat de ruimte perfect is voor de vele jubilea, verjaardagen en bedrijfsfeestjes die Berkvens er houdt. Het magazijn richtten we in met doorrijstellingen die automatisch aangevuld worden door middel van een rollerbaan. Zo is het logistieke proces rondom de productie grotendeels geautomatiseerd.