AMS & Princeton Optronics

Na een succesvolle inrichting van het kantoor van AMS − een ontwikkelaar van sensortechnologie − op de High Tech Campus in Eindhoven, kreeg IME een bijzonder verzoek: of we toevallig precies zo’n inrichting konden verzorgen in een kantoor vlakbij New York? Maar natuurlijk!

De uitdaging

In 2017 nam AMS een bedrijf in Mercerville, New Jersey over: laserspecialist Princeton Optronics. IME richtte enige tijd geleden het kantoor van AMS op de High Tech Campus naar volle tevredenheid in. AMS wilde in Mercerville graag net zo’n inrichting om Princeton Optronics in te lijven in de AMS-familie. De uitdaging was hier vooral logistiek van aard: hoe krijgen we al het meubilair snel en veilig aan de andere kant van de oceaan, en dat voor een scherpe prijs?

De aanpak

Zelfs met alle kosten voor transport, invoerrechten, verzekeringen, vluchten en hotelovernachtingen was het aanbod van IME gunstiger dan dat van een lokale aanbieder van kantoorinrichtingen. Na een maand van plannen, regelen en nog meer plannen, kwamen we met een plan om in 2 dagen 45 werkplekken opnieuw in te richten. Net als in Eindhoven was een moderne, frisse uitstraling hier belangrijk.

De oplossing

Timing was alles bij deze klus, want overzees transport kan nogal eens vertraging opleveren. Gelukkig verliep alles op rolletjes en kwamen zowel onze specialisten als het meubilair heelhuids en op tijd aan in Mercerville. In een weekend voorzagen we het hele kantoor van nieuwe werkplekken, zodat iedereen op maandag in een spiksplinternieuw kantoor aan de slag kon, zonder last te hebben van de verbouwing. Een bijzondere uitdaging, die we met veel plezier aangingen.