Inspelen op de trend van zit-sta-werkplekken

Of zitten echt het nieuwe roken is, daar zijn onderzoekers nog niet over uit. Een ding is wel zeker: voldoende afwisseling in je houding tijdens de werkdag is voor veel mensen prettig. Zeker voor mensen die buiten werktijd weinig bewegen. Flexibele zit-sta-werkplekken zijn daarom al enige jaren in opkomst. Heeft u de kat uit de boom gekeken en bent u benieuwd of de hype zijn reputatie echt waarmaakt? In dit blog vertellen we alles over de zit-sta-werkplek.

Wat is een zit-sta-werkplek precies?

Staand werken is goed voor je, maar ook niet de hele dag. Het is de afwisseling van zit-sta-werkplekken die ze zo populair maakt. De zit-sta-werkplek bestaat uit een verstelbaar bureau met een bijpassende verstelbare bureaustoel of kruk. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld de dag staand beginnen, aan het begin van de middag op barkrukhoogte zitten en de dag afsluiten met de standaard bureauhouding die we al decennia lang kennen. Ideaal is om elke 2 tot 4 uur van houding te wisselen.

De voordelen van zit-sta-werkplekken:

Een dynamische werkplek met een zit-sta-mogelijkheid zorgt dat je je fitter en alerter voelt, productiever bent en gedurende de werkdag meer beweegt. Mensen die af en toe staand werken hebben bovendien meer persoonlijk contact met collega’s. Als ze toch al staan, is even bij iemand langslopen een kleinere moeite. Om van de vele voordelen van een zit-sta-werkplek te profiteren, is het wel belangrijk dat u kiest voor zit-sta-meubilair dat aansluit op de gebruikersbehoeften van uw medewerkers en uw kantooromgeving.

Nog meer mogelijkheden

De zit-sta-trend draait niet alleen om de werkplek. Ook sta-vergadertafels zijn een goede optie om de werkhouding dynamisch te houden. Bovendien duren staande vergaderingen aantoonbaar korter. Staand werken is niet aan iedereen besteed. Gelukkig zijn er volop andere opties op de markt waarmee mensen meer kunnen bewegen achter hun bureau. Bijvoorbeeld de Swopper bureaustoel[link naar nieuwsitem Swopper] – een kruk met of zonder rugleuning waarvan de zitting beweegt dankzij een uniek veersysteem.

Benieuwd hoe een zit-sta-werkplek in uw kantooromgeving kan werken? Wij adviseren u graag!